Monday, January 15, 2018

SNACK INSPO: FRITTER TOFU

Hello everyone,
Happy Monday...!!! As always Monday is back to busy day and maybe you stuck on how to prepare food and hungry for snacking where the weather is so unfriendly, cold, dark and grey?? So, here is my snack recipe from Kintan's kitchen. Indonesian snack recipe with fritter tofu. Tofu is one of our Indonesian traditional food from a long time ago and I know tofu since on my childhood. I always remember how my Mom cooked and prepared tofu in so many ways. I love to help her in the kitchen and preparing some food, cutting some vegetable, cooked tofu, tempeh, chicken or other meat. Since then, I love to cook sometime by myself when my Mom not home. Or since I live alone, it's time for me to created some food that I've been learned from my Mom or I created some a new own recipe. Tofu, we have also some different kind of tofu, for an example, white tofu, brown tofu, and yellow tofu. I love all kind of tofu. And how I amazed with tofu, they're slowly going International and on trend here in Europe or worldwide. 

You can find almost in every country which has Asia Supermarket. As tofu is high in protein and iron, low in calories and high of magnesium and calcium, that why, tofu is becoming more and more popular on diet program, vegan and vegetarian-friendly. 
Normally I cooked tofu, as a snack or even for vegetable make a stir-fry mixed with other vegetable or a lot of more recipe that I know or in my country. But on my recipe today I'll make a very quick snack that everyone can make it. Here we go:
Ingredients:
- 1 pack tofu(brown/white tofu both are possible, you can buy at Asia Supermarket). 
- 200-gram wheat flour 
- 100-ml water
- 1 small garlic 
- 2 kemiri nut(you can buy at Asia Supermarket)
- Pepper 
- Salt
- Knoor
- 150-ml of rapeseed oil/vegetable oil 
- Spring onion

Preparing/How To Cook:
1). Prepare a bowl with wheat flour, and pour the water into the bowl and mixed it all together with a big spoon, whilst you mixed the flour, pour the pepper, salt, and knoor. Follow by garlic and kemiri nut(but at first mashed the garlic and kemiri nut in the cobek stone or blender). Tasted it.
2). Cut the tofu into a small slice and thin and follow by the spring onion also cut it thin and rounded as original look(wash with water at first). Pour the spring onion on the flour that you already mixed. 
3). Prepare oil in the wok and turn on the fire on max and wait until hot. 
4). Now, put the tofu into the bowl and mixed with the flour and turn around until get full of flour and now time to put into the hot oil for fritter. Keep watching, turn around when it looks brown already as shown in the picture. Pick up and put on the plate. 
For the next step, repeat it again the same thing. And now, the tofu is ready for snaking with a hot coffee or a hot tea with your friends or family. 

Hallo Ihr Lieben,
glücklicher Montag...!!! Wie immer der Montag ist zurück zu anstrengenden Tag und vielleicht klemmt zur Vorbereitung essen und Hunger für die snacking, wo das wetter so unfreundlich, kalt, dunkel und Grau?? So, hier ist mein snack Rezept von kintan's Küche. Indonesische snack Rezept Tofu mit verzetteln. Tofu ist eines unserer Indonesischen traditionelle Speisen aus schon vor langer Zeit und ich weiß, dass Tofu seit meiner Kindheit. Ich erinnere mich immer an wie meine Mama gekocht und zubereitet Tofu in so viele Möglichkeiten. Ich liebe sie in der Küche zu helfen und etwas zu Essen vorbereiten, schneiden einige Gemüse, gekocht, Tofu, Tempeh, Huhn oder Fleisch. Seit damals liebe ich irgendwann durch mich, wenn meine Mutter nicht zu Hause zu kochen. Oder, da ich alleine leben, ist es Zeit für mich etwas zu Essen, die ich von meiner Mutter gelernt habe erstellt oder Ich habe einige ein neues eigenes Rezept. Tofu, wir haben auch einige verschiedene Arten von Tofu, für ein Beispiel, weiß Tofu, Braun und Gelb Tofu. Ich liebe alle Arten von Tofu. Und wie ich mit Tofu erstaunt, sie sind langsam und geht International im Trend hier in Europa oder weltweit.

Hier finden Ihr fast in jedem Land, das Asien Supermarkt. Wie Tofu ist reich an Eiweiß und Eisen, kalorienarm und hohe von Magnesium und Kalzium, deswegen, Tofu immer mehr und mehr populär auf Diät Programm, vegan und vegetarisch-freundlich ist.
Normalerweise habe ich gekocht Tofu, als Snack oder sogar für Gemüse eine Rühren braten mit anderen pflanzlichen oder viel mehr Rezept, dass ich weiß, oder in meinem Land gemischt. Aber bei meinem Rezept heute werde ich machen einen sehr schnellen Snack, dass jeder es schaffen kann. Hier wir gehen:
Zutaten:
- 1 Packung tofu (braun/weiß Tofu sowohl möglich sind, könnt Ihr im Asia Supermarkt kaufen).
- 200 g Weizenmehl
- 100 ml Wasser
- 1 kleine Knoblauch
- 2 Kemiri-Nuss (Sie können im Asia Supermarkt kaufen)
- Pfeffer
- Salz
- Knoor
- 150ml Flasche Rapsöl/Pflanzenöl
- Frühlingszwiebel

Vorbereitung / Wie zu Kochen:
1). Eine Schüssel mit Mehl von Weizen vorbereiten, und das Wasser in die Schüssel gießen und mischten sie alle zusammen mit einem großen Löffel, während Sie gemischte Mehl, Pfeffer, Salz gießen und knoor. Durch Knoblauch und Kemiri-Nuss folgen (aber auf den ersten gestampften Knoblauch und Kemiri-Nuss im cobek Stein oder Blender). Es hat geschmeckt.
2). Schneiden Sie den Tofu in kleine Scheiben schneiden und dünn und Folgen, die durch die Lauchzwiebel schneiden auch dünn und als Original (Waschen mit Wasser vorher) abgerundet. Gießen Sie die Frühlingszwiebeln auf dem Mehl, die Sie bereits gemischt.
3). Öl im Wok zubereiten und auf dem Feuer auf max und warten Sie, bis die heißen.
4). Jetzt setzen die Tofu in die Schüssel geben und mit dem Mehl vermischt, und drehen Sie um, bis die volle von Mehl und jetzt mal in das heiße Öl für verzetteln zu setzen. Beobachten Sie, Drehen, wenn er bereits Braun schaut, wie in der Abbildung gezeigt.
Holen raus und auf die Platte legen.
Für den nächsten Schritt, wieder das Gleiche wiederholen. Und jetzt, das Tofu ist bereit für snaking mit einem heißen Kaffee oder einen heißen Tee mit Freunden oder der Familie.






Thank you for reading and hope you enjoy my recipe. Please leave some comment below and share it if you like. See you in the next food recipe post. 
Wish you all have a good week ahead. 

Danke für das Lesen und hoffen, dass Ihr mein Rezept genießt. Bitte einige Kommentar unten verlassen und Ihr teil, wenn Ihr möchtest, bis in den nächsten Essen Rezept.
Ich wünsche Euch allen eine gute Woche voraus. 

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12 comments:

Thank you so much for take your time to write comment and visiting my blog. I love to support each other and love to explore some blog. Don't forget to write your blog address that I can visit your blog as well. I try my best to answer every comment on my blog post.
  1. Hmmm, great idea! I will try these fritters in the near future for sure! :)

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    1. Thank you dear. Very welcome to try it this recipe dear, hope you'll like it. xo

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  2. Yum! This recipe sounds delicious and your plating of it is divine. I've never heard of kemiri nuts before. I'm gonna have to look that up. ;)

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    1. Thanks so much dear for your compliment. Kemiri nut is Asiatic ingredient and especially in my country(Indonesia), is used this ingredient much more, and you can find only in Asia Supermarket when you living in Europe or some where in another continent. xo

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  3. I’m going to have to try this out, it looks divine! 😍 oh wow, you’ve made me hungry now - pinning this for later 😄

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    1. Thanks so much darling. Hahahaha....so sorry to make you hungry to see this pictures. Please try make this snack and I hope you like it. xo

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  4. Making me hungry! Not sure if I would try making them but my hubby may!

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    1. Hahaha...so sorry to make you hungry dear. I hope you that your hubby will like it, or maybe you too. xo

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  5. That's gorgeous! And look so delicious! You really know how to cook! Have a great day dear!

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    1. Awww...thanks so much my dear for your a great compliment. Yes, I love to cook and cooking is always make me relax and it gives me so much inspiration. Wsih you have a fantastic weekend my dear Helene. Much love. xox

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