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Thursday, January 25, 2018

Grilled Sweet Potato Recipe


EN:
Hello everyone,
I have another recipe that I would like to share it here with you. Who doesn't like sweet potato? Sweet potato in my country is kinda a traditional food, it has so many recipes to make this sweet foodie into a table to served as a dessert or even snack. I always amazed how food that I ate very often on my childhood that I know in my country where I born (Indonesia), nowadays is becoming popular in the country where I live now in Germany or maybe also somewhere worldwide. That's why when I saw this sweet potato in the supermarket, my mind immediately turns into my childhood time where my Mom is very often prepared this food for some snack or some dessert. Sweet potato that I know in my country, has so many different colors, for example, a sweet potato in white, yellow, violet and orange. And every color has different taste of the sweetness. 

Raw sweet potato is rich in complex carbohydrates, dietary fiber and beta-carotene( a provitamin A carotenoid)When cooked by baking, small variable changes in micronutrient density occur to include a higher content of vitamin C at 24% of the Daily Value per 100 g serving (right table). Let's start to talk about the recipe, shall we?? Here we go;
- Serving For: 2 Person
- Prepare & Cooking time: 30 mnt
- Difficulty: Very easy/not too tricky

Ingredient:
- 1 big of a sweet potato 
- 1 tsp vegetable oil/olive oil
- 1 a garlic
- Pinch of salt 
- Pinch of pepper 
- Pinch of chili/paprika powder
- Dried parsley

For the side dishes/salad:
- Few of fresh parsley 
- 3 or 4 of fresh cherry tomato 
- 3 slices of fresh cucumber 

For the meat you can choose as your appetite or your choice, for myself, I choose a fish tempura but you can change to chicken steak, beef steak or whatever you want or maybe another kind of seafood of your choice. 

How To Prepare:
1). Peel the sweet potato and wash it with water until clean. Follow by cut into slice long about 3 cm long, similar like in the picture below. Peel the garlic and finely chop.

2). Prepare a wok/pan with vegetable oil/olive oil. Turn the fire into max, until the wok with oil getting really hot. At first, fry the garlic until getting brown. For now, the sweet potato ready to put in the pan for grilled/fry about 10-15 mnt. Turn back from time to time, to make the color similar and getting tender on both side and wait until getting crunchy and a bit roasted. 

3). Pour pinch of salt, pepper, and dried chili/paprika and stir until evenly then try to taste it. 
4). For salad/side dishes, wash the cherry tomato and cucumber. Cut round the cherry tomato and cut a slice the cucumber. Serving on a plate the grilled sweet potato and all the salad that already cut. Follow topping with the fresh parsley.  

DE:
Hallo Ihr Lieben,
ich habe ein anderes Rezept, dass ich hier mit Ihnen teilen möchte. Wer mag nicht süsse Kartoffel? Süßkartoffel in meinem Land ist ein traditionelles Essen ein bischen, es hat so viele Rezept dieses süße Lebenmittel in eine Tabelle zu machen als Nachtisch oder auch Snacks serviert. Ich bin immer wieder erstaunt, wie Nahrung, den ich sehr oft auf meine Kindheit gegessen habe, dass ich weiß, in meinem Land, in dem ich geboren (Indonesien) habe, ist heutzutage populär wurde in dem Land, wo ich jetzt in Deutschland leben oder vielleicht auch irgendwo in der ganzen Welt. Das ist der Grund, warum wenn ich dieses süße Kartoffeln im Supermarkt gesehen habe, meine Gedanken sofort in meiner Kindheit, wo meine Mutter das Essen ist sehr oft für einige Snack oder ein Dessert vorbereitet. Süßkartoffel, die ich in meinem Land wissen, hat so viele verschiedene Farben, beispielsweise Süßkartoffel in Weiß, Gelb, Violett und Orange. Und jede Farbe hat unterschiedliche Geschmack der Süße.

Rohe Kartoffel sind reich an komplexen Kohlenhydraten, Ballaststoffen und beta-Carotin (Provitamin A Carotinoide). Wenn durch Backen, kleine Variable ändert mikronährstoffzufuhr Dichte auftreten gekocht einen höheren Gehalt an Vitamin C, bei 24% der täglichen Wert pro 100g hat (rechte Tabelle). Lassen Sie uns beginnen, über das Rezept zu sprechen, sollen wir?? Hier gehen wir;
- Serving: 2 Person
- Vorbereitung & Kochen Zeit: 30 mnt
- Schwierigkeit: Sehr leicht/nicht zu tricky

Zutaten:
- 1 grosse Kartoffel
- 1 Tl Pflanzenöl/Olivenöl
- 1 Knoblauch
- Prise Salz
- Prise Pfeffer
- 1 Prise chili/Paprikapulver
- Getrocknete petersilie

Für die Beilagen/Salat:
- Paar frische Petersilie
- 3 oder 4 frische Kirsche tomate
- 3 Scheiben frische Gurke

für die Fleisch können Sie wählen, wie Sie Ihren Hunger oder Ihrer Wahl, für mich selbst, ich wähle ein Fisch Tempura. Sie können jedoch zu Huhnersteak, Rindfleischsteak oder was auch immer Sie wünschen oder vielleicht eine andere Art von Meeresfrüchten an Ihrer Wahl.

Vorbereitung:
1). Schälen Sie die Süßkartoffel und es mit Wasser waschen, bis sie sauber ist. Folgen Sie durch Ausschneiden in die Scheibe lange ca. 3 cm lang, ähnlich wie in der Abbildung unten. Den Knoblauch schälen und fein hacken.

2). Bereiten Sie einen Wok/pfan mit Pflanzenöl/Olive Olive. Das Feuer in Max, bis der Wok mit Öl zu bekommen wirklich heiß. Zuerst den Knoblauch braten, bis sie braun. Für jetzt, die Süßkartoffel bereit, in die pfan für Gegrillte/BRJ 10-15 mnt. Drehen Sie wieder von Zeit zu Zeit die Farbe ähnlich und erste Ausschreibung in beiden Seite zu machen und warten, bis sie knusprig und ein wenig geröstet

3). Pour Prise Salz, Pfeffer, und getrockneten Chili/Paprika und rühren, bis sich gleichmäßig und versuchen Sie dann erneut, sie zu schmecken.
4). Für Salat/Beilagen, waschen Sie die Cherry Tomaten und Gurke. Cut rundete das Cherry Tomaten und schneiden Sie die Gurke. Serviert in einer Platte die gegrillte Süßkartoffel und den Salat, die bereits geschnitten. Folgen Sie nachfüllen mit frischer Petersilie.










Thanks so much for stopping by and for all your a nice comment. Wish you have a wonderful week ahead.
Vielen Dank für Eure besuch auf meinem Blog und die schöne Kommentare. Ich wünsche Euch allen ein wundervolles Woche voraus.  
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10 comments:

Thank you loves, for visiting my blog and leaving some nice comments. I really much appreciated. Don't forget to leave your blog address, that I can visit back your blog. Please keep in touch. xo
  1. I adore sweet potato, either like this or baked then stuffed with bbq and shredded chicken :)

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    1. Ahhh me too dear, this food is really taste so authentic in any cooked even for snack, dessert or baked. I love sweet potato. xo, Kintan.

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  2. Oh yum! I’m going to have to give this a go! Haven’t gotten into sweet potatoes at all yet, but I’d love to as D loves them too haha.

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    1. Ohhh that's great to hear that D also love sweet potato, it means you can cook or baked it a bit more at home to eat together with D or your hubby. xo, Kintan.

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  3. Oh yum! I love sweet potatoes, especially I'm in love with sweet potato fries. I think I should try this one out - a bit healthier than the fries but I believe that these still are delicious, and they seem quite easy to cook. Thanks for sharing the recipe! :)

    Nora / https://dreamerachiever.com

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    1. Great to hear that you love sweet potato too dear, but I love fries sweet potato too. Even maybe in baked much healthier, but in fries also taste so yummy. Lol..xo, Kintan.

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  4. Looks so delicious! I like sweet potatoes but I don't cook them very often. I think I ll go get some later today and try this recipe! Well done!

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    1. Thanks so much dear Helene. Go and get them dear, have fun with the recipe. Have a good day dear. xo, Kintan.

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  5. Love, love, love this sweet potato recipe! I love them in pretty much any form or shape :)

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    1. Awww...thanks so much babe. Glad that you love them, hope you enjoy this recipe. Have good day dear. xo, Kintan.

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